Tips

Zo kies jij als werkgever de juiste stagiair

Voor een stagiair kan het lastig zijn om een leuke stage te vinden, maar ook voor een werkgever kan het moeilijk zijn om de juiste stagiair te vinden. De kans is namelijk groot dat jij als werkgever van een bedrijf veel sollicitaties binnenkrijgt. Als jij maar één stagiair zoekt voor de stage, kan dit dus een lang en lastig proces zijn. Stagiaire gezocht voor jouw bedrijf? Er zijn een aantal tips die je als werkgever kunt onthouden om de juiste stagiair te vinden voor de stage. Welke tips dit zijn? Je leest het in dit artikel. 

Stel criteria op 

Om tot de beste stagiair te komen voor de stage binnen jouw bedrijf, kan het een goed plan zijn om duidelijke criteria op te stellen. Dit kan jou helpen bij het selectieproces en de sollicitatiegesprekken. Door criteria op te stellen voor de stage kun je namelijk sommige sollicitanten al wegstrepen en wordt het makkelijker om potentiële goede kandidaten te vinden.

Doe het niet alleen

Het lijkt je misschien het beste om helemaal zelf aan de slag te gaan met het vinden van de juiste stagiair. Toch is dit niet altijd verstandig, want zoals we hierboven ook al beschreven kan dit proces lang duren en lastig zijn. Het kan daarom geen kwaad om hier hulp bij te vragen van iemand. Wijs iemand aan die jou kan helpen bij dit proces. Samen beslissen over een potentiële stagiair is tenslotte makkelijker als alleen!

Maak het niet altijd te formeel

Het is natuurlijk van groot belang dat de stagiair jou als werkgever bepaalde dingen kan bieden, maar een goede tip voor een stagiair zoeken is om het sollicitatiegesprek niet altijd te formeel te houden. Het kan namelijk zo zijn dat een gesprek veel soepeler verloopt als je het iets minder formeel aanpakt. Vraag bijvoorbeeld ook eens naar wat de sollicitant in het dagelijks leven doet, wat de hobby’s zijn en ga zo maar door. Op deze manier stel je de sollicitant tegelijkertijd veel meer op z’n gemak dan dat je direct begint met het stellen van formele vragen. Op deze manier kom je er ook achter hoe iemand sociaal iemand is ingesteld.

Vraag rond bij je personeel

Netwerken is vaak een goede manier om aan nieuw personeel te komen, dus dit geldt ook voor een stagiair. Vraag eens rond bij jouw personeel of iemand misschien een persoon kent die geschikt zou zijn voor de stage. Als dit het geval is en de persoon heeft interesse in de stagevacature, kunnen jullie gelijk een gesprek aangaan. Mocht dit meteen goed klikken, heb je direct een goede stagiair in handen! Toch kan het echter nooit kwaad om meerdere mensen op gesprek te laten komen. Zo kun je vergelijken en zorg je ervoor dat je een top stagiaire kunt aannemen. Mocht je stagiaires vinden aan de hand van jouw eigen netwerk of personeel, bespaart je dit een hoop tijd. Deze tijd was je normaal gesproken druk bezig geweest met het selectieproces en de sollicitatiegesprekken.

Deze tips kun je zeker onthouden als jij als werkgever op zoek bent naar een goede stagiair die jouw bedrijf kan versterken. Stagiaires aannemen voor jouw bedrijf is hoe dan ook een goede keuze, want het kan je veel opleveren. Doe dus als werkgever ook goed je best om de juiste stagiair te zoeken. 

Related Articles

Back to top button