Tips

Dit herkent iedereen die stagiair is geweest

Een stage is een groot en belangrijk deel van jouw opleiding. Tegelijkertijd kan jouw stageperiode ook een spannende en grote uitdaging zijn. Ben jij momenteel aan het stagelopen of heb je jouw stage net achter de rug? Dan zal je de volgende punten in dit artikel zeker weten herkennen!

Te vroeg

Je wilt natuurlijk geen slechte indruk maken en zeker niet op de eerste dagen van jouw stage. Je doet er daarom alles aan om op tijd aan te komen bij jouw stagebedrijf. Echter ben je natuurlijk veel te vroeg, waardoor je toch nog even buiten rondjes blijft lopen totdat je naar binnenloopt. Je wilt tenslotte ook weer niet te vroeg aankomen!

Je outfit

Je eerste stagedag zit eraan te komen en jij staat al een flinke tijd voor je kledingkastt. Want wat moet je aantrekken? Welke outfits dragen je collega’s? Moet je jezelf netjes dragen of meer casual? Allemaal vragen die door je hoofd kunnen rondspoken. Echter verdwijnt dit gevoel snel weer, want na een paar dagen stagelopen kun je jouw outfits gemakkelijk samenstellen.

Eindtijd

Tja, je zou tot 17:00 uur moeten werken, maar je kunt natuurlijk niet precies om 17:00 uur weggaan. Of toch wel? Je twijfelt hier enorm over, want je wilt niet zo overkomen dat je precies om 17:00 de deur bent uitgerend. Toch maar even wachten op het seintje van je stagebegeleider dus.

Ongemakkelijke situaties

Je hebt ze als stagiair hoe dan ook wel eens meegemaakt: de ongemakkelijke situaties. Of dit nu tijdens de lunch is of tijdens een gesprek met andere collega’s, als stagiair weet je niet altijd hoe je moet reageren. Vooral in het begin van je stage kan dit nog wel eens voorkomen. Hoe beter je jouw collega’s en het bedrijf leert kennen, hoe minder van deze situaties zullen voorkomen. Even doorbijten dus!

De vervelende klusjes

Ze horen er nu eenmaal bij: de vervelende klusjes tijdens je stage. En dan bedoelen we niet meteen koffie halen, want zo erg is dat nu ook weer niet. Het zijn vaak klusjes die niets te maken hebben met jouw taken als stagiair. Maar goed, je wilt natuurlijk niet je stagebegeleider teleurstellen.

Lange dagen

Vooral in de beginfase kun je er maar niet aan wennen: de lange dagen. Het is niet te vergelijken met je lesrooster van je studie, want je studentenleven ziet er heel anders uit. Bij een stage maak je lange dagen, waardoor je ook laat in huis bent. Bovendien vertrek je ook weer vroeg van huis. Dit is flink even wennen, vooral op het begin. Ach ja, het is echter alleen maar goed. Je zult dit namelijk later ook bij je baan moeten doen. 

Wellicht mis je nog een paar punten in dit lijstje, want als stagiair kun je best wat meemaken tijdens een stageperiode. Vooral in het begin is het vaak nog even flink wennen bij een nieuwe stage. Echter went dit vanzelf wel en zal je zien dat het je steeds gemakkelijker af gaat!

Related Articles

Back to top button