Stage lopenStage zoekenTips

Welke stage past bij mij?

Is het binnenkort tijd voor jou om op zoek te gaan naar een stage? Maar vind je het nog lastig om te bepalen welke stage je nou goed bij jezelf vindt passen? Dat is helemaal begrijpelijk. Je moet jezelf hierop namelijk goed oriënteren en dit kan flink wat tijd kosten. Toch is het wel belangrijk dat je dit doet. Een stageperiode duurt een aantal maanden en daarom is het wel van groot belang dat je het naar je zin hebt. Maar hoe kom je erachter welke stage goed bij jou past? Wij helpen je op weg en zetten wat handige tips op een rij. 

Wat wil je leren? 

Als je bezig bent met een stage zoeken is het goed om te bedenken wat je tijdens je stage graag zou willen leren. Je doet je stage tenslotte niets voor niks, je wilt jezelf graag ontwikkelen op bepaalde vlakken. Een stage is bovendien perfect om te kijken wat je wel of niet leuk vindt om te doen. Zorg ervoor dat je een helder beeld schetst van wat je graag zou willen leren tijdens jouw stageperiode. Dan wordt het voor jou makkelijker om een leuke stageplek te zoeken.

Waar zou ik in de toekomst willen werken? 

Als je bezig bent met een stageplaats zoeken is het ook handig om te bedenken waar je graag in de toekomst zou willen werken. Welk bedrijf zou jij graag op jouw CV zien staan? Wellicht heb je wel een specifiek bedrijf in gedachten waar je maar al te graag aan de slag zou gaan. Wat je dan zou kunnen doen, is kijken of dit bedrijf openstaande stagevacatures heeft. Zo kan je proberen om jouw droomstage te veroveren. Heeft het bedrijf geen openstaande stagevacatures? Dan zou je ook nog kunnen proberen om een open sollicitatie te doen. Je moet er tenslotte iets voor over hebben om die leuke stage te vinden. 

Het komt zelfs zo nu en dan voor dat een stagiair na een stage werkzaam mag blijven bij een bedrijf. Het is daarom dus zeker de moeite waard om goed na te denken over welk bedrijf jou aanspreekt en waar je eventueel zou willen werken in de toekomst.

Op welke locatie wil ik stagelopen? 

Grote kans dat je in de eerste instantie op zoek gaat naar een stageplek bij jou in de buurt. Dit is namelijk makkelijk, want dan hoef je voor jouw stage niet zo ver te reizen. Kies echter absoluut niet alleen een stageplek omdat het dichtbij is. Wellicht is er een eindje verderop wel een droomstage te vinden. Denk daarom verder dan de plaats waar je woont!

Als je een stage aan het zoeken bent is een van de beste tips om op meerdere sollicitatiegesprekken te gaan. Mocht je de luxe hebben dat je wordt uitgenodigd bij meerdere bedrijven, is het daarom goed om al deze sollicitatiegesprekken te doen. Wellicht heb je op voorhand wel een voorkeur, maar een sollicitatiegesprek kan jou ontzettend veel vertellen over de inhoud van de stage. Het is daarom goed om dit bij verschillende bedrijven aan te horen. Mocht je worden gekozen door meerdere van deze bedrijven, kun je zelf bepalen welke stage jouw voorkeur heeft. Door op meerdere sollicitatiegesprekken te gaan, kun je antwoord geven op de vraag: wat voor stage past bij mij? 

Of je nou bezig bent met zoeken van een stage voor mbo of hbo, het kan een lastig proces zijn. Denk er niet te makkelijk over en probeer echt uit te vinden welke stage goed bij jou past. 

Related Articles

Back to top button