SolliciterenStage lopenStage zoekenTips

Dit zijn de beste tips voor een sollicitatiebrief voor je stage

Breekt er voor jou binnenkort een periode aan waarin je gaat stagelopen? Dat is altijd weer een spannende uitdaging. Je dient namelijk op zoek te gaan naar een leuke stageplek bij een bedrijf. Voordat je eenmaal kunt beginnen met stagelopen bij een bedrijf, staat je echter nog een hoop te doen. Denk bijvoorbeeld maar aan het maken van een CV en goede sollicitatiebrief voor je stage. Ben je benieuwd hoe je de beste sollicitatie schrijft voor een stage? Lees dan snel verder, want in dit artikel geven wij je de beste tips. 

Motivatie

Bedrijven willen maar al te graag weten waarom jij bij hun stage wilt lopen. Het is dan ook zeer belangrijk om dit te benoemen in jouw sollicitatiebrief voor een stage. Een stage sollicitatiebrief is namelijk een stuk anders dan een sollicitatiebrief voor een baan. Omdat je als student waarschijnlijk maar weinig ervaring hebt in het werkveld, is het belangrijk om jezelf bij een sollicitatie voor een stage te richten op de motivatie. Beantwoord in jouw sollicitatiemail voor een stage daarom de volgende vragen: waarom wil ik graag deze stage lopen, wat is mijn motivatie en wat wil ik leren? Als je dit uitgebreid in jouw sollicitatiebrief naar voren laat komen, laat je namelijk echt merken dat je graag voor deze stageplek wilt gaan. Hierbij is het bovendien belangrijk om zo origineel mogelijk te zijn. Ga er maar vanuit dat het bedrijf waar je graag stage wilt lopen nog veel meer sollicitatiebrieven ontvangt. Om kans te maken op een sollicitatiegesprek, dien je origineel te zijn en er echt uit te springen. Besteedt hier dus zeker aandacht aan en denk er niet te makkelijk over. Je wilt tenslotte toch een sollicitatiegesprek zien te regelen en die stageplek zien te veroveren!

Vermeld eventuele bijbanen/ervaringen

Omdat je waarschijnlijk geen of weinig ervaring hebt in het werkveld, kan het voor bedrijven lastig zijn om te zien waar jouw talenten liggen. Het is daarom altijd goed om relevante bijbanen of wellicht eerdere stageadressen te benoemen. Vertel hierover wat je voor taken hebt uitgevoerd en welke vaardigheden je hiervoor moest toepassen. Het is altijd goed om jouw vaardigheden en talenten in kaart te brengen in een motivatiebrief voor je stage. Vertel waarom je goed bent in een bepaalde vaardigheid en waar je deze vaardigheid al eerder hebt toegepast.

Wat kan jij toevoegen?

Bedrijven horen graag wat jij te bieden hebt. Het is daarom goed om te vermelden wat jij kan toevoegen aan het bedrijf. Wellicht heb je ervaring in speciale software dat van pas kan komen of heb jij wat andere vaardigheden die goed bij het bedrijf en de functie voor de stage zouden passen.

Zoek een voorbeeld van een sollicitatiebrief voor je stage

Een stage zoeken en er een sollicitatie uitsturen, het is allemaal best spannend. Een sollicitatiebrief schrijven is dan ook zeker niet zo even snel gedaan, hier dien je wel wat tijd in te investeren. Zeker als jij graag wilt uitblinken en meer kans wilt hebben op die toffe stageplek. Iets dat zeker handig kan zijn, is om een voorbeeld van een motivatiebrief voor stage te zoeken. Ook een stage mail voorbeeld zou goed van pas kunnen komen. Door op zoek te gaan naar een voorbeeld van een stagebrief kun je zien hoe anderen het doen en wellicht kan je hier nog handige informatie uithalen. Onthoud echter wel dat het geen goed idee is om letterlijk zinnen over te nemen uit een stage sollicitatiebrief voorbeeld. Blijf origineel en gebruik een voorbeeld stagebrief alleen voor inspiratie. 

Related Articles

Back to top button