SolliciterenStage lopenStage zoekenTips

Waarom stagelopen bij de gemeente?

Er bestaan aardig wat vooroordelen over het werken bij een gemeente. Je bent dan namelijk een ambtenaar en deze term wordt regelmatig in een negatief daglicht gezet. Toch zijn deze vooroordelen lang niet allemaal waar. Het is dan ook zeker een goede mogelijkheid voor jou als student om stage te lopen bij de gemeente. Waarom dit een ultieme mogelijkheid is voor jou als student? Wij zetten het op een rij in dit artikel, dus lees snel verder.

Maatschappelijk betrokken

Een van de belangrijkste redenen om stage te lopen bij de gemeente, is omdat je dan maatschappelijk betrokken bent. Als je bij de gemeente gaat stagelopen ben je voor een gedeelte, samen met jouw collega’s verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Als je onderdeel bent van een team van een gemeente is dit natuurlijk een mooie en tevens grote verantwoordelijkheid. Het werk bij de gemeente doet er dan ook zeker toe, aangezien je jezelf samen met je collega’s zal richten op de zorgen van de burger. 

Divers

Met een stage bij de gemeente kan je alle kanten op. Zo zouden er verschillende soorten stages gedaan kunnen worden bij de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan een juridische stage, stage integrale veiligheid, stage hbo rechten of afstudeerstage bij de gemeente. De soort stage bij de gemeente kan dus heel divers zijn, je kunt jezelf hier met verschillende vakgebieden bezighouden. Niet alleen het soort stage dat je kunt doen bij de gemeente is divers, ook de collega’s waar je mee komt te werken. Binnen een gemeente werken vaak mensen van verschillende leeftijden, niveaus en achtergronden. Dit maakt het stagelopen bij de gemeente heel divers. Je kunt hier van verschillende mensen leren en jezelf op allerlei vlakken ontwikkelen. Doordat je in een gemeente te maken kunt hebben met allerlei kwesties, leer je om jezelf te ontwikkelen op meerdere gebieden. Dit is een groot voordeel, want zo leer je tijdens jouw stageperiode enorm veel. 

Er is nog verbetering mogelijk

Het leuke aan een stage bij de gemeente kan zijn is dat gemeenten open staan voor verandering. En jij kunt meewerken aan deze veranderingen want jouw kennis en ideeën kunnen hier zeker een rol in spelen, ook al ben je maar een stagiair! Wellicht heb jij wel goede ideeën voor veranderingen voor leeftijdsgenoten of heb jij een ander perfect idee. Je mag zeker meedenken met het team en jouw ideeën uitspreken. 

Stagevergoeding bij de gemeente

Ook niet geheel onbelangrijk: de stagevergoeding. Het is natuurlijk afhankelijk bij welke gemeente je stageloopt, maar over het algemeen kiezen veel gemeenten ervoor om een stagevergoeding te geven. Hoeveel deze stagevergoeding bij de gemeente is, kan verschillen per gemeente. Hoe dan ook is een stagevergoeding natuurlijk altijd mooi meegenomen, dus het is te hopen dat de gemeente in jouw buurt hier ook aan doet. 

Kortom, een stage bij de gemeente kan jou dus zeker voordelen bieden. Je kunt er ontzettend veel leren en zal jezelf goed ontwikkelen op verschillende gebieden. Weg dus met al die vooroordelen, want het gaat om werk dat er echt toe doet. 

Related Articles

Back to top button