Tips

Stage in het Engels: dit kun je verwachten

Heb je een leuke stage gevonden, maar is deze stage volledig in het Engels? Dat kan best even wennen zijn, vooral als Engels misschien niet jouw beste kwaliteit is. Misschien ben je benieuwd hoe een stage in het Engels eruit komt te zien. Om voor jou een beter beeld te schetsen, bespreken wij het in dit artikel. 

Hoe goed moet de beheersing van de Engelse taal zijn?

Als je een stage gaat lopen in het Engels, wordt er natuurlijk wel van je verwacht dat je dit redelijk beheerst. Anders wordt het communiceren binnen het bedrijf waar je stage gaat lopen een stuk moeilijker. Hoe goed de beheersing van de Engelse taal moet zijn, hangt ook een beetje af van welk soort stage je doet. Bij bijvoorbeeld een buitenlandse stage en afstudeerstage in het Engels dient jouw niveau wel goed te zijn, en bij een snuffelstage of maatschappijleer stage in het Engels is dit van minder groot belang.

Medewerkers uit meerdere culturen

Als je een stage in het Engels doet, is de kans groot dat het bedrijf waar je aan de slag gaat bestaat uit meerdere culturen. Het kan zijn dat je bij een internationaal bedrijf stage gaat lopen, maar ook bij veel Nederlandse bedrijven is tegenwoordig de voertaal Engels. Je dient er daarom rekening mee te houden dat veel medewerkers in het bedrijf waar je gaat stagelopen Engels spreken. Om goed met hen te kunnen communiceren, is het daarom wel van belang dat jouw niveau Engels op een bepaald niveau ligt. Zo leer je sneller mensen kennen en maak je sneller vrienden. 

Functie

Grote kans dat je tijdens jouw stage woorden gaat tegenkomen waarvan je geen idee hebt wat het betekent. Dit is dan ook niet gek. Jouw basiskennis Engels kan dan wel op orde zijn, maar in het beroepenveld kunnen hele andere woorden en zinnen worden gebruikt. Vooral in het begin kan het zo zijn dat je hier wat moeite mee hebt. Echter, hoe vaker je deze woorden en zinnen tegenkomt, hoe makkelijker het voor je wordt. Hier rol je vanzelf helemaal in, dit is een kwestie van vaak doen. Maak je dus niet meteen druk als je bepaalde termen in jouw functie niet meteen begrijpt. 

Voorbereiding

Jouw geheugen opfrissen als het gaat om Engels voor jouw stage kan zeker geen kwaad. Je zou ter voorbereiding weer even in deze taal kunnen duiken. Iets dat hierbij goed helpt is lezen. Je zou bijvoorbeeld ter voorbereiding zo nu en dan even wat in het Engels kunnen lezen in plaats van het Nederlands. Zo fris je jouw geheugen weer even op en kom je in aanmerking met belangrijke termen en zinnen. Niet alleen lezen kan goed zijn ter voorbereiding, want je kunt ook een hoop opsteken van het kijken van bijvoorbeeld een film of serie in het Engels. En zeg nou zelf: serie kijken en tegelijkertijd je Engels opkrikken, dat is toch ideaal? 

Kortom, een Engelse functie kan zeker wennen zijn in het begin. Zorg er in ieder geval voor dat je een beetje voorbereid bent en jezelf spraakzaam kunt maken in deze taal. Dan wordt jouw stage hoe dan ook een succes!

Related Articles

Back to top button