Stage lopenTips

Thuiswerken voor je stage? Zo zorg je voor goed internet

Een stage kan er in het coronatijdperk heel anders uitzien dan we gewend zijn. Thuiswerken is momenteel het advies, en veel bedrijven kiezen er dan ook voor om de risico’s op coronabesmettingen te beperken door medewerkers én stagiairs thuis te laten werken. Dat betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor een goede internetverbinding om de werkzaamheden voor je stage te ondersteunen. Hoe zorg je voor goed internet thuis, zodat je ongehinderd kunt thuiswerken voor je stage?

Het juiste abonnement

Een goede internetverbinding valt en staat in de basis met het juiste internetabonnement. Vooral wanneer je een goedkoop abonnement voor DSL-internet hebt, kunnen problemen en frustraties ontstaan wanneer je intensiever gebruik moet gaan maken van je internetverbinding thuis. Het is immers het minst stabiele type internetverbinding. Daarnaast wordt ook de maximaal haalbare snelheid zeer beperkt door de afstand die de koperverbinding van de telefoonlijn moet afleggen van jouw woning naar de wijkcentrale. Het upgraden van je abonnement tot iets wat stabieler en sneller is, kan dus een goed idee zijn. Je kunt eenvoudig online abonnementen voor internet en tv vergelijken.

Langzaam internet bij bekabelde verbinding

Heb je een abonnement dat je een hoge internetsnelheid zou moeten bieden, maar merk je op de computer die je met een kabel rechtstreeks op de router hebt aangesloten dan deze snelheid bij lange na niet gehaald wordt? Overweeg dan eerst of het aan je computer kan liggen. Werkt de wifi op je telefoon bijvoorbeeld wel prima? Dan is de kans groot dat je computer langzaam is en daarom moeite heeft met websites laden. Wellicht is je computer dan aan vervanging toe. Laat ook de snelheid van de wifi echter te wensen over, dan kan het aan je router liggen. Dit is vooral denkbaar wanneer je router al wat ouder is. Overleg in dit geval met je router of je een nieuw exemplaar kunt krijgen.

Slecht draadloos internet

Slecht draadloos internet

Werk je op een laptop of op een tablet, dan gebruik je doorgaans de wifi voor een internetverbinding. Een draadloze internetverbinding is altijd minder stabiel dan een bekabelde internetverbinding. Hoe verder je van de router bent met je apparaat, des te zwakker het signaal wordt. Wellicht valt er echter op dat laatste punt nog wat winst te behalen door de router op een meer strategische plek te plaatsen, waardoor het signaal op de plek waar jij het nodig hebt beter wordt. Denk daarbij ook aan obstakels tussen je apparaat en de router, want ook deze verzwakken het signaal.

Wifi verlengen

Lukt het niet om de router dichterbij te plaatsen en zo je draadloze internetsignaal te verbeteren? Dan zijn er aantal manieren waarop je je wifi beter kunt verdelen in je woning. Gangbaar zijn wifi-repeaters, maar deze leveren vaak niet zo’n goed signaal op. Beter werken access points en mesh-wifi. Access points zijn een soort extra routers die je met een kabel aansluit op je router en vervolgens in een andere ruimte plaats. Het internetsignaal wordt vanaf door op volle sterkte doorgegeven als draadloos internetsignaal. Mesh-wifi is een systeem van kleine apparaatjes die je op verschillende plekken kunt ophangen en die samenwerken om het draadloos internetsignaal beter te verdelen.

Met deze tips zou het mogelijk moeten zijn om het internet op je thuiswerkplek te verbeteren. Het kan een investering vergen of tot hogere maandelijkse kosten leiden, maar dat is het waard om frustraties over slecht internet te voorkomen en voor een belangrijke benodigdheid voor je stage te zorgen.

Related Articles

Back to top button