Tips

Wat ziet een bedrijf graag van een stagiair?

Als je stage gaat lopen bij een bedrijf, heb jij als stagiair natuurlijk bepaalde verwachtingen van een bedrijf. Echter heeft het een bedrijf dit uiteraard ook andersom, zij hebben ook verwachtingen van jou als stagiair. Want wat ziet een bedrijf graag van een stagiair? Dit is handig om te weten, want hier kun je rekening mee houden tijdens jouw stage. Lees snel verder om erachter te komen wat een bedrijf graag van jou als stagiair ziet!

Gemotiveerd

Iets dat bedrijven vaak graag willen terugzien in een stagiair, is dat een stagiair altijd gemotiveerd is. Bedrijven zitten namelijk niet te wachten op iemand die nauwelijks geïnteresseerd is in het bedrijf en de werkzaamheden. Een goede tip voor een stagiair is dat je altijd interesse moet tonen in het bedrijf en dus goed je best moet doen.

Initiatief durven nemen en zelfstandig kunnen zijn

Wat bedrijven ook vaak waarderen van een stagiair, is als je als stagiair initiatief durft te nemen bij je stage. Dit wordt vaak meer gewaardeerd als dat je als stagiair afwachtend bent. Bovendien vindt een bedrijf het vaak fijn als je zelfstandig te werk kunt gaan met bepaalde projecten. Natuurlijk is er bij het ene project meer uitleg nodig dan bij het andere project, maar het kan nooit kwaad om sommige taken zelf zelfstandig op te pakken. Dit laat zien dat je initiatief toont en niet overal hulp bij nodig hebt. 

Beheersing van de taal

Binnen het bedrijf dat je werkt is het natuurlijk wel belangrijk dat je de taal goed spreekt. Niet alleen het spreken is belangrijk, ook is het van belang dat je de taal in geschrift goed beheerst. Als je een stage loopt in Nederland, is het altijd goed om de Nederlandse taal perfect te beheersen. Echter kan het ook voorkomen dat de voertaal in een bedrijf in Nederland Engels is. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat jij ook met de Engelste taal goed overweg kunt. 

Je kunt goed samenwerken

Grote kans dat jij als stagiair veel in teamverband moet werken. Bedrijven vinden het dan ook zeer fijn als jij dit goed kan. Dit betekent dus dat je goed en duidelijk kunt communiceren en samen met anderen projecten kunt aanpakken. Het is van belang om goed te kunnen samenwerken, want zo behaal je samen met je team de beste resultaten. 

Je kunt prioriteiten stellen

Tijdens een stage kan het voorkomen dat je veel taken tegelijkertijd krijgt toegewezen. Het is van belang dat als dit voorkomt, jij als stagiair prioriteiten kunt stellen. Welke taak is voor dat moment het belangrijkste en welke moet het eerste af zijn? Een bedrijf heeft vaak de verwachtingen van een stagiaire dat hij/zij in staat is om zelf de belangrijkste prioriteiten op een rij te hebben. Als stagiair is het handig om daarom een to-do list op te stellen, waarbij je de taken na elkaar kunt afstrepen.

Je bent flexibel

Een verwachting dat een bedrijf vaak heeft van een stagiair tijdens een stage, is dat je als stagiair flexibel bent. Dit betekent dus dat je bereid bent om te helpen waar en wanneer dat nodig is. Op deze manier kan het stagebedrijf jou sneller ergens voor inzetten en dit is voor hen natuurlijk een groot voordeel. 

Ga jij binnenkort stagelopen bij een bedrijf? Houd deze bovenstaande tips voor je stage dan zeker in je achterhoofd.  Je wilt tenslotte wel een goede indruk maken op je stage!

Related Articles

Back to top button