Tips

Waar vind ik een goede stage?

Binnenkort is het zover: je gaat stagelopen. Als dit het geval is, wordt het hoog tijd om op te zoek te gaan naar een passende stage. Maar dan is het natuurlijk de vraag waar jij die passende stage gaat vinden. Tegenwoordig zijn hier veel verschillende mogelijkheden voor. Waar jij een goede stage kunt gaan vinden? Wij helpen je op weg met een stage zoeekn en geven je wat handige tips!

Via je opleiding

Het komt vaak voor dat een opleiding een bepaalde kennisbank of website heeft waar stages worden aangeboden die goed bij de studie aansluiten. Dit is natuurlijk fijn, want hierdoor ben je er alvast van verzekerd dat de stage aansluit bij de wensen en eisen van jouw opleiding. Hiermee voorkom je dat je straks een stage hebt die niet wordt geaccepteerd door jouw opleiding. Het is dus altijd goed om te kijken naar of jouw opleiding een kennisbank of website heeft met stages. 

Vacaturesites

Waar kan ik stage lopen? Nou, tegenwoordig vragen echt heel veel bedrijven om stagiaires. De kans is dus groot dat ook jij bij een leuke stageplaats terechtkomt.

Er zijn tegenwoordig echt talloze vacaturesites die jij kunt gebruiken om een goede stageplaats te zoeken. Het kan dus geen kwaad om deze vacaturesites allemaal af te gaan. Handig om hierbij te doen is om op zoektermen te zoeken waar jij graag een stage in zou willen vinden. Denk bijvoorbeeld aan termen als marketing stage, sales stage, zorg stage en ga zo maar door. Op deze manier kun je gerichter zoeken en waarschijnlijk krijg je dan ook meer geschikte vacatures te zien. Enkele bekende vacaturesites waar je zeker op kunt kijken voor het zoeken van een stage zijn Indeed, StagePlaza of YoungCapital. Echter zijn er tegenwoordig nog veel meer websites die je kunt gebruiken voor het zoeken van een stage, dus aarzel niet om hier veel websites van te bezoeken.

LinkedIn

Een andere mogelijkheid om een passende stage te vinden, is door LinkedIn te gebruiken. Dit platform is bedoeld voor zakelijk netwerken en dus perfect om aan een leuke stage te komen. Je kunt bovendien op LinkedIn zelf op zoek gaan naar stages, want er staan veel leuke vacatures op LinkedIn. Via dit platform kun je dan ook direct solliciteren als je een leuke vacature ziet. Mocht je geen leuke vacature tegenkomen op LinkedIn maar wel op zoek zijn naar een stage voor bijvoorbeeld mbo of hbo, dan kan het een goed idee zijn om een bericht te plaatsen op het platform. Wellicht zijn er namelijk mensen in jouw netwerk die jou aan jouw droomstage kunnen helpen. Probeer dus al in de periode voordat je op zoek gaat naar een stage zo veel mogelijk connecties aan te gaan met mensen. Het is altijd goed om connecties te vinden in het vakgebied waar jij graag in wilt werken en stage in wilt lopen. Wie weet wat iemand uit jouw netwerk allemaal voor jou kan betekenen. Het is dus zeker een aanrader om LinkedIn te gebruiken, want tegenwoordig vinden veel studenten op deze manier een toffe stage. 

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er dus meerdere manieren om aan een stage te komen. Begin op tijd met het zoeken naar een stage en houd bovenstaande tips in je achterhoofd. Dan moet het vast goedkomen met die leuke stage!

Related Articles

Back to top button