Tips

3x waarom een stagiair zo belangrijk is voor jouw organisatie

Je ziet het steeds vaker: bedrijven die een stagiair in dienst nemen. Dit is dan ook logisch, want stagiairs kunnen van meerwaarde zijn voor een organisatie. Zit jij er ook aan te denken om nieuwe stagiair(s) in dienst te nemen bij jouw organisatie? Doen! Er zitten namelijk veel voordelen aan het in dienst hebben van stagiair(s). Waarom een stagiair zo belangrijk kan zijn voor jouw organisatie? Wij bespreken het in dit artikel!

Werk in overvloed

Het is vast ook in jouw organisatie zo dat alle medewerkers druk bezig zijn met projecten, waardoor bepaalde werkzaamheden die ook opgepakt moeten worden blijven liggen. Dit zijn vaak projecten waar je in de toekomst veel aan kunt hebben. Als er bij jouw organisatie werk in overvloed is, is het zeker aan te raden om een stagiair in dienst te nemen. Wellicht zijn er zelfs al stagiairs die hier ervaring in hebben en meteen aan de slag kunnen met complexe werkzaamheden binnen jouw organisatie. Dit is ontzettend fijn, want zo worden deze projecten toch nog opgepakt. Hoe dan ook is een stagiair altijd handig, want er zijn altijd wel dingen die er kunnen gebruiken. Als het geen grote projecten zijn, zijn het wellicht wel basiswerkzaamheden zoals bijvoorbeeld onderzoeken of administratieve taken. Een stagiair in dienst nemen bij jouw organisatie kan er dus voor zorgen dat er tijd besteed wordt aan belangrijke taken waar je normaal gesproken minder snel aan toe zou komen. 

Nieuwe ideeën

Jong, nieuw talent dat bij jouw organisatie in dienst komt, is in staat om met een frisse blik naar de organisatie te kijken. Zo kan een stagiair met nieuwe ideeën en perspectieven komen, die goed van pas kunnen komen bij jouw organisatie. Het is tenslotte altijd fijn om iemand in dienst te hebben die weer even met een frisse blik naar iets binnen jouw organisatie kan kijken. Wie weet bedenkt een stagiair wel een gat in de markt voor jouw organisatie, waarmee je kan innoveren. 

Potentiële nieuwe werknemer

Door een stagiair in dienst te nemen, maak je kennis met potentiele nieuwe werknemers. Hoe dan? Nou, je krijgt voor een stageperiode de kans om jong nieuw talent van dichtbij mee te maken. Op deze manier kan je de persoonlijkheid en kwaliteit van deze persoon op een goede manier kan ervaren en beoordelen. Ook voor de stagiair zelf is dit de ideale kans om te zien hoe het er in een organisatie aan toe gaat. Ben je als organisatie tevreden over de stagiair en pakt deze persoon de taken goed op? Dan zou het een goede optie kunnen zijn om deze stagiair in vaste dienst te nemen, indien deze persoon dat zelf ook ziet zitten. Mocht dit het geval zijn, is dit natuurlijk ontzettend fijn. De medewerker weet in dit geval als geen ander hoe jouw organisatie te werk gaat en is bereid om jullie met van alles te helpen. Dit is een flink voordeel ten opzichte van het aannemen van een nieuwe kandidaat. Een nieuwe kandidaat moet nog ingewerkt worden en kan uiteindelijk altijd nog tegenvallen.

Kortom, het aannemen van een of meerdere stagiairs kan jou veel voordelen bieden. Niet alleen bovenstaande punten zijn voordelen, denk ook aan bijvoorbeeld de kosten van een stagiair. De kosten van stagiairs zijn namelijk over het algemeen vrij laag. Kijk bij het sollicitatieproces goed naar kandidaten die echt iets zouden kunnen toevoegen aan jouw organisatie. Wanneer dit lukt, kan je als organisatie samen met deze stagiair een mooie en leerzame periode tegemoet gaan. 

Related Articles

Back to top button